Таг : АјОС

Технологија

WhatsApp нема да работи на постари смартфони со Android и iOS од 1 февруари

Влатко Зорба
WhatsApp е водечка апликација за комуникација која активно ја користат стотици милиони корисници ширум светот. Една од најголемите предности во однос на нејзините конкуренти е...
Технологија

Apple го отстрани проблемот со агресивно затворање на iOS апликации

Влатко Зорба
Неодамна објавивме за непријатна грешка во iOS 13.2 што влијаеше на многу корисници. Станува збор за агресивно затворање на апликации во позадина, што предизвикува проблем...
Технологија

Корисниците на iOS веќе имаат пристап до илјадници фонтови од Adobe

Влатко Зорба
Со апликацијата Adobe Creative Cloud, корисниците на iOS и iPadOS добиваат пристап до илјадници системски фонтови за нивните уреди. За да ја искористат оваа нова...