СТАНДАРД life

Андроид 12

ТЕХНОЛОГИЈА

Google претстави нова верзија на Android, моментално достапна само за одбрани

На својата конференција за девелопери, Google за прв пат покажа како ќе изгледа новата верзија на нивниот оперативен систем – Android 12. Системот нема да...
ТЕХНОЛОГИЈА

Се појавија првите „скриншотови“ од Android 12

Влатко Зорба
Google нема да го дистрибуира Android 12 до есента. Сепак, развојот на оперативниот систем ќе започне за неколку недели. Првите верзии за програмерите ќе бидат...
ТЕХНОЛОГИЈА

Android 12 може да воведе режим за хибернација на апликациите

Влатко Зорба
Еден од проблемите за корисниците на паметни телефони со ограничен капацитет на меморија на датотеки е тоа што во одреден момент просторот е исцрпен. Сепак,...