СТАНДАРД life

Деспотовски

КОМПАНИИ

Деспотовски: Инициравме креирање на регионален Фонд за иновации со кој ќе се искористи потенцијалот на регионалниот пазар

msp-admin
„Инициравме креирање на регионален Фонд за иновации со кој ќе се искористи потенцијалот на регионалниот пазар од 17 милиони луѓе, а не само на фрагментираните...
КОМПАНИИ

Деспотовски: Поддршката од ФИТР кон компаниите е зголемена за над 50 пати

msp-admin
Во изминатите две и пол години преку инструментите на Фондот за иновации и технолошки развој значително е зголемен опфатот на поддржани домашни компании, а поддршката...
КОМПАНИИ

Деспотовски: Државата дава поддршка за младите, целта е да останат тука и своите бизнис идеи да ги реализираат во земјава

msp-admin
Оваа држава дава и можност и поддршка за младите. Целта е тие да останат тука и своите бизнис идеи да ги реализираат во земјава, рече...