СТАНДАРД life

девизи

КОМПАНИИ

Русија продолжува да ги зголемува своите златни и девизни резерви

Влатко Зорба
Според последните податоци на Централната банка на Русија (ЦБР), девизните резерви на земјата изнесуваат 583,7 милијарди долари во средината на април и се зголемија за...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска: од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија

Берта Китинска
Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија, оценува гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска во интервјуа...