26.8 C
Скопје
24 септември, 2023
СТАНДАРД life

ФинЦен

КРИПТОВАЛУТИ

FinCEN е заинтересиран за офшор средствата во криптовалути на граѓаните

Влатко Зорба
Американската мрежа за финансиски криминал или FinCEN издаде кратко соопштение на 31 декември, објавувајќи ја својата намера да предложи измена на Законот за банкарска тајна...
АНАЛИЗИ

Тајкуните на Путин переле милиони преку светските банки

msp-admin
Повеќе од 2.000 доверливи извештаи протекоа од Министерството за финансии на САД, од неговиот оддел за спречување на финансиски криминал (FinCEN), и тие сведочат за...