СТАНДАРД life

Инвеститор

КОМПАНИИ

Бафет сè уште цврсто верува во американскиот сон

Влатко Зорба
Пророкот од Омаха, Ворен Бафет, денес го објави своето традиционално писмо до акционерите во кое јасно наведува – никогаш не се обложувајте против САД. Ворен...
КОМПАНИИ

ЛЕГЕНДАРЕН ИНВЕСТИТОР ПРЕДУПРЕДУВА: Берзите пред еден од НАЈГОЛЕМИТЕ ПАДОВИ во историјата

Влатко Зорба
Познатата инвестициска банка Голдман Сакс го отфрла тврдењето дека берзите се многу преценети. Со оглед на приносот на обврзниците и цената на парите, индексите сè...