СТАНДАРД life

Извршители

ЕКОНОМИЈА

Станковиќ: Кризата со Ковид-19 се рефлектираше и врз извршувањето

Влатко Зорба
Незадоволни од досега донесените како што велат нејасни и непрактични одредби поврзани со отпис на камати на долгови, извршителите бараат поголемо почитување на нивното искуство....
ЕКОНОМИЈА

Извршителите се враќаат на работа, почнува присилната наплата на долговите

По пауза од четири месеци, извршителите од денеска почнуваат со работа. Тие продолжуваат со редовните активности откако истече важноста на Уредбата со која беше предвидено...
ЕКОНОМИЈА

Примената на Законот за извршување продолжува од 24 јули

Целосната примена на Законот за извршување продолжува од 24.07.2020 година, 30 дена по престанување на вонредната состојба, информираат од Комората на извршители. – Согласно Уредба...
ЕКОНОМИЈА

Да се интензивираат активностите за отпис на каматите и за репрограмирање на долговите за физички лица

Берта Китинска
Сите државни органи, органите на државната управа, организациите утврдени со закон, органите на општините, на Градот Скопје или општините во Градот Скопје, како и Акционерски...