Стандард

Кинеска економија

ЕКОНОМИЈА

Хајредини: Одлуката на НБРМ за привремено ограничување на исплатата на дивидендата е мешање во деловната политика на приватните субјекти

Влатко Зорба
Одлуката на Централната Банка да ја ограничи распределбата на дивидендата на акционерите на банките и на штедилниците е преседан, вели за Стандард поранешниот министер за...
КОМПАНИИ

Кинеската економија ќе порасне за 7,9% во 2021 година

Влатко Зорба
Кинеската економија се очекува да порасне за 7,9 проценти во 2021 година, што е скоро двојно повеќе од светската стапка на раст предвидена за оваа...