СТАНДАРД life

Комисија за хартии од вредност

КРИПТОВАЛУТИ

Регулативата е проблем: Тажно гледаат како губат пари

Влатко Зорба
Комисијата за берза и хартии од вредност (SEC) сè уште не ги признава криптовалутите како хартии од вредност, како што се акции и обврзници. Американските...
КРИПТОВАЛУТИ

21 адвокат се подготвува за случајот на SEC против Ripple

Влатко Зорба
Дваесет и еден адвокат се подготвува да се бори против тужбата на Комисијата за хартии од вредност на САД (SEC) против Ripple и двајца нејзини...
КРИПТОВАЛУТИ

Професор по блокчејн ќе раководи со Комисијата за хартии од вредност на САД

Влатко Зорба
Новоизбраниот претседател Џо Бајден конечно одлучи кој ќе раководи со Комисијата за хартии од вредност (SEC). Според анонимни извори на Ројтерс, Гери Генслер ќе биде...