Стандард

Лозинки

ТЕХНОЛОГИЈА

Мicrosoft ќе го олесни преминот кон технологии кои не користат лозинки

Влатко Зорба
Биометриските технологии се користат од мобилните уреди со години. Најпопуларниот метод за верификација се сензорите за отпечатоци. Водечките производители на паметни телефони развиваат и напредни...
ТЕХНОЛОГИЈА

Хакер објави лозинки од 515,000 сервери, рутери и уреди со Интернет на нештата

msp-admin
Секој уред што го користиме и има пристап до Интернет може да стане безбедносен ризик. Ова е причината зошто е толку важно да ги сочуваме...