Стандард

МекБук

ТЕХНОЛОГИЈА

Новите МекБук модели во масовно производство од втората половина на годината

Влатко Зорба
„Никеи Азија“ предупредува на нови информации, кои се однесуваат на плановите на „Епл“. Откако од овој медиум дојде информацијата дека компанијата од Купертино планира да...
ТЕХНОЛОГИЈА

Се појавија првите вируси за Arm-базираниот MacBook

Влатко Зорба
Неколку месеци по објавувањето на првите лаптопи MacBook напојувани од процесор Apple M1 со Arm архитектура, се појавија првите вируси прилагодени за новата платформа. Вирусите...