СТАНДАРД life

АРМ

ТЕХНОЛОГИЈА

Се појавија првите вируси за Arm-базираниот MacBook

Влатко Зорба
Неколку месеци по објавувањето на првите лаптопи MacBook напојувани од процесор Apple M1 со Arm архитектура, се појавија првите вируси прилагодени за новата платформа. Вирусите...