СТАНДАРД life

Милијардери

КОМПАНИИ

Американските милијардери се за 20 отсто побогати по првите 3 месеци од пандемијата

msp-admin
Коронавирусот засега е многу добар за американските милијардери, кои се за 20 проценти побогати по првите три месеци од почетокот на пандемијата, и тоа само...
КОМПАНИИ

Кои земји „создадоа“ најмногу милијардери во последната декада?

msp-admin
Освен пандемијата, што е во фокусот на јавноста веќе неколку месеци, во последно време многу често се споменуваат и милијардерите од листата на Forbes. Од...
ЕКОНОМИЈА

Forbes: Ова се 10 – те најмлади милијардери за 2020 година

Stefanija Kuzmanovska
Престижниот економски магазин Forbes го објави својот годишен список на милијардери во светот. Од 2.095 милијардери во светот, само десет се помлади од 30 години....