СТАНДАРД life

Пакет помош

ЕКОНОМИЈА

Работодавачи: Не постои начин на кој помошта во плати може директно да се уплати на сметка на работниците

Влатко Зорба
Продолжување на финансиската помош во идните 2-3 месеци. Ова е прво на листата на барања со кои работодавачите до средината на следната недела ќе излезат...
ЕКОНОМИЈА

ССМ: Финансиска поддршка да добијат само компаниите кои се грижат за работниците

Влатко Зорба
Владата да обезбеди финансиска поддршка првенствено за компаниите кои ќе ги вратат работниците кои биле отпуштени од работа. Во периодот на консултации пред најавениот петти...