СТАНДАРД life

Попис

ЕКОНОМИЈА

Стопанска комора: Пописот е потребен и неопходен за носење бизнис одлуки

Влатко Зорба
Претставници на Државниот завод за статистика предводени од Јасмина Ѓоргиева, координатор на Секторот за дисеминација и односи со јавноста при Државниот завод за статистика, денеска...
ЕКОНОМИЈА

Деспотовски: Пописот ќе овозможи отворање на нови работни места и повеќе инвестиции (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Секој потенцијален инвеститор којшто доаѓа во С.Македонија, меѓу првите прашања кои ги поставува е прашањето за структурата на работната сила. Она што недостасува како квалитетен...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи: Пописот ќе овозможи државата да носи соодветни економски политики (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Основата на квалитетни економски политики кои одговараат на реалните потреби на граѓаните, може да се добијат само преку издржани статистички податоци. Тие податоци произлегуваат токму...