Таг : продавници

Компании и пазар

„Сирс“ затвора третина од своите продавници

Влатко Зорба
Американската компанија „Трансформ Холдко“, сопственик на „Сирс“ и „Кејмарт“, затвора 96 продажни локации или околу третина од сите свои продавници на двата малопродажни гиганти. „Сирс“...