СТАНДАРД life

Работнички права

ЕКОНОМИЈА

Мобилна апликација за пријавување на прекршени работнички права

Влатко Зорба
Сојузот на синдикати на Македонија денеска презентираше мобилна апликација која на работниците и граѓаните им овозможува преку користење на своите мобилни телефони да пријават прекршување...
ЕКОНОМИЈА

ССМ: Пријави на телефон кршење на работничките права

Влатко Зорба
За поедноставен пристап до бесплатната правна заштита за работниците, ССМ овозможува по телефонски и електронски пат преку централизирање на својата работа, работниците да можат своите...
ЕКОНОМИЈА

Ќе се зајакнува соработката помеѓу ССМ и ДИТ во однос на постапувањето по пријавите за кршење на работничките права

Влатко Зорба
Денеска во просториите на Сојузот на синдикатите на Македонија се одржа средба помеѓу Претседателот на ССМ, Дарко Димовски, Директорката на Државниот инспекторат за труд, Јована...