Стандард

Мобилна апликација

ЕКОНОМИЈА

Мобилна апликација за пријавување на прекршени работнички права

Влатко Зорба
Сојузот на синдикати на Македонија денеска презентираше мобилна апликација која на работниците и граѓаните им овозможува преку користење на своите мобилни телефони да пријават прекршување...
ТЕХНОЛОГИЈА

Мобилна апликација препознава ризик од добивање грип користејќи вештачка интелигенција

msp-admin
Популарната апликација за временски услови The Weather Channel користи вештачката интелигенција од IBM Watson за да ги информира корисниците на iOS и Android за ризикот...