СТАНДАРД life

Септември

КОМПАНИИ

За скоро 16% повеќе издадени одобренија за градење во септември

msp-admin
Според податоците на Државниот завод за статистика, во септември оваа година се издадени 248 одобренија за градење, што е за 15,9% повеќе во однос на...
ЕКОНОМИЈА

Првите чартери на релација Софија – Охрид во септември и октомври

Stefanija Kuzmanovska
Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот од 13 до 15 февруари ќе ја презентира туристичката понуда на Северна Македонија заедно со дванаесет ко-егзибитори на...