Стандард

Собрание

ЕКОНОМИЈА

Бектеши: Февруари е клучен за петтиот пакет мерки, за дел е неопходно и донесување законски решенија од Собранието

Влатко Зорба
Во петтиот сет на економски мерки ќе продолжи мерката за финансиска поддршка на платите согласно методологијата и механизмите кои беа предвидени во четвртиот сет, но...
ЕКОНОМИЈА

МИСТ ЕНЕРЏИ го доби тендерот вреден 500.000 евра за набавка на струја за Собранието

Влатко Зорба
Друштво за производство,трговија и услуги МИСТ ЕНЕРЏИ ДООЕЛ Скопје го доби тендерот вреден 30,680,000 денари или 498,862 евра за Набавка на електрична енергија за потребите...
ЕКОНОМИЈА

Собранието го одобри финасискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги за 2020 година

Stefanija Kuzmanovska
Собранието на Република С. Македонија на 123-та пленарна седница го разгледа и го усвои Финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на...
ЕКОНОМИЈА

До Собранието ќе биде доставен новиот закон за платни системи и платежни услуги

Министерството за финансии во последнава година заедно со Народна банка работеше на новиот Закон за платни системи и платежни услуги, со којшто воедно се воведува...