СТАНДАРД life

Светски поредок

АНАЛИЗИ

Која земја ја има најдобрата позиција во претстојниот нов светски поредок?

Влатко Зорба
Постепеното напуштање на фосилните горива и преминот кон обновливи извори на енергија ќе донесат нов баланс на моќта во меѓународните односи, сметаат странски аналитичари. Со...
АНАЛИЗИ

Како ќе изгледа светот по пандемијата: Пет можни сценарија

msp-admin
Пет сценарија се можни за развој на светскиот поредок до 2030 година по пандемијата со корона вирус, смета американскиот стручњак за меѓународна политика Џозеф Нај....