Таг : Глобализација

АНАЛИЗИ

Дали пандемијата ќе ја уништи глобализацијата

Stefanija Kuzmanovska
Глобализацијата е еден од клучните зборови во последните 25 години Суштината на глобализацијата е всушност во обемот и брзината на меѓународниот бизнис, кои експлодираа во...
АНАЛИЗИ

Зошто сопре глобалниот марш кон либералната демократија и слободните пазари?

Влатко Зорба
Два големи земјотреси го обликуваа денешниот глобален поредок. Првиот во 1989 година се чинеше дека ветуваше незапирлив марш кон либералната демократија и слободните пазари. Оваа...