СТАНДАРД life

технолошки вишок

КОМПАНИИ

650.000 БРИТАНЦИ СТАНУВААТ ТЕХНОЛОШКИ ВИШОК: Работодавачите бараат помали придонеси

msp-admin
Велика Британија е на пат да забележи најголем пораст на технолошки вишок на вработени во последните 30 години во втората половина на 2020 година, според...
ЕКОНОМИЈА

Кои се правата и обврските на работниците и работодавачите во постапка за технолошки вишок?

Stefanija Kuzmanovska
Како работодавачите правилно да ја спроведат постапката за откажување на договорот за вработување од деловни причини, согласно најновите измени на Законот за работни односи? Откажувањето...