СТАНДАРД life

узунов

ЕКОНОМИЈА

Узунов: Доколку нема петти бран на есен, идната година економијата ќе биде на исто ниво како пред пандемијата

Влатко Зорба
Панднемијата нема да пројде брзо и економската криза исто така. Се надевавме дека оваа година ќе се вратиме на нивото од пред пандемијата, но се...
ЕКОНОМИЈА

Узунов: Треба да се стави крај на давање заеми за спасување и да се дава помош за закрепнување

Влатко Зорба
Професорот Ванчо Узунов е меѓу ретките во државата кој јавно го изговори она што многумина во затворени кругови го коментираа – а тоа е дека...
ЕКОНОМИЈА

Економистите децидни: Одлуката да се стави крај на нерентабилното работење на државните загубари е непопуларен, но неопходен чекор

Влатко Зорба
Евентуалните дилеми околу исправноста на најавите на Владата да ги продаде, даде под концесија или понуди во форма на jавно приватно партнерство Попова Шапка, Железница,...
ЕКОНОМИЈА

Узунов: Одлуката за зголемување на акцизата е оправдана, негативно нема да биде погоден никој

Берта Китинска
Одлуката за зголемување на акцизата е оправдана токму со оглед на ситуацијата во којашто се наоѓаме. Имено, тоа е ситуација кога имаме намалена економска активност,...