Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Колку „малтретирање“ може да истрпи Xiaomi Mi 11? (ВИДЕО)

Еден ден по меѓународната премиера на Xiaomi Mi 11, уредот ги помина и тестовите за издржливост на популарниот канал на YouTube „JerryRigEverything“. Ова се екстремни тестови кои многу пати го надминуваат оптоварувањето на телефоните во секојдневниот живот, но сепак покажуваат што можат да издржат уредите.

Кога ќе го гребете дисплејот, уредот работи совршено како што се очекуваше и гребнатинки почнуваат да се појавуваат на тврдост од 6 степени по „Мохс“ скалата. Тие влијаат на работата на оптичкиот сензор за отпечатоци, но тој сепак работи. Логично, алуминиумската рамка лесно се гребе со нож.

Екранот трае околу 20 секунди кога се загрева директно со запалка, а потоа пикселите никогаш не се обновуваат, што е типично за OLED панелите. Xiaomi Mi 11 се справува со обидите да се свитка и иако слушате звуци на пукање, уредот останува цел и продолжува да работи.

Поврзани вести

Маск: Треба да создадеме град на Марс пред да се случи Трета светска војна

Никола Поповски

Која е најсимнуваната апликација по изборниот пораз на Трамп?

msp-admin

Рендери на Samsung Galaxy S11e откриваат тројна главна камера (ВИДЕО)

msp-admin