СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

ВИДЕО: Што се случува кога со голема брзина ќе поминете преку лежечки полицаец

Возачите често не ја намалуваат брзината на лежечките полицајци поставени на улиците, чија цел е токму спротивното, оние кои не ја прилагодуваат брзината да го забават возилото. На ЈуТјуб каналот „Warped Perception“ покажуваат што му правите на автомобилот кога нема да го забележите лежечкиот полицаец на време и ќе го „прелетате“.

На видеото објавено на ЈуТјуб е покажано што му правите на возилото на три различни лежечки полицајци, со обична но и забавена снимка, со цел подетално да погледнете колку го оштетувате автомобилот со тоа што ги поминувате без да ја намалите брзината.

Видеото освен од подалеку, покажува и одблизу како го оштетувате автомобилот кога со голема брзина поминувате преку лежечките полицајци. За тоа што правите не сведочи само автомобилот, туку и асфалтот кој е изгребан токму од автомобилите чии управувачи не ја прилагодиле брзината.

Поврзани вести

Брендот Google Phone се насочува кон бизнисот

Влатко Зорба

Препознавање на лице: Потребна е строга регулација

Влатко Зорба

Инстаграм воведе ознакa за лажни вести

msp-admin