Стандард
ЕКОНОМИЈА

Државна помош за земјоделските стопанства кои се занимаваат со тутунско производство

Владата на Република Северна Македонија на 43 редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акционен план.

-Меѓу целите на седумгодишната стратегија за производство на тутун како посебно се издвоени: државната помош на земјоделските стопанства кои се занимаваат со тутунско производство; поддршката на доходот на земјоделските стопанства; политиките за рамномерен и одржлив развој во тутунопроизводните региони; и поддршката за формирање на организации на производители, соопштија од влада.

На 43-тата редовна седница на Владата ја усвоивме Стратегијата за производство на тутун за период 2021 – 2027 година,…

Posted by Zoran Zaev on Sunday, February 7, 2021

Поврзани вести

Пановски: Законот за легализирање дивоградби не е крај, туку нов почеток, а бројот на куќи на Попова Шапка, Матка ќе расте драматично во следниот период.

УЈП започна со доставување на Годишната даночна пријава за данок на личен доход

Влатко Зорба

Грција ја продолжи забраната за авионско, железничко и копнено поврзување со Северна Македонија