Стандард
ЕКОНОМИЈА

„И по цена фирмата да ни пропадне, нема да отпуштаме работници“ – угостители за пример

Сопствениците на Etno Gostilnica Vodenica Tri и Select Caffe донесоа одлука и покрај кризата и периодот кој следи нема да отпуштаа работници.

-Јас и мојот брат како сопственици на Etno Gostilnica Vodenica Tri и Select Caffe донесовме одлука дека во периодот што следи нема да отпуштиме ниту еден вработен по цена на тоа дури и фирмата да ни пропадне. Прво ние знаеме што значи во животот да се НЕМА. Второ, ние НИКОГАШ неможеме и НЕМА да заборавиме дека на нас кога ни беше најтешко во животот и кога некој се обидуваше да не сотре со милион препреки, вработените секогаш беа тука за нас и ни даваа целосна подршка со нивниот ведар дух и ентузијазам,впрочем по нешто што сме и надалеку препознатливи.
Трето бидејќи нашата фирма е повеќе од една големо семејство ние одлучивме дека и последниот денар што го имаме ќе го поделиме со нашите вработени. Во живото ние се соочивме со многу предизвици, имавме безброј падови и успеси. Ќе успееме и сега …., пишува во Фејсбук статусот на еден од сопствениците на угостителските објекти.

Поврзани вести

Намален бројот на работници во индустријата

Влатко Зорба

Имаме стандарди за маркетинг на пазарот за овошје, но недостасува спроведување на истите

msp-admin

Азески бара непречено одвивање на товарниот сообраќај од Солунското пристаниште

Влатко Зорба