Компании и пазар

Петров: Третиот пакет економски мерки ќе овозможи заживување на македонската економија (ВИДЕО)

„Третиот пакет економски мерки ќе овозможи заживување на македонската економија преку директна финансиска поддршка на граѓаните“, соопшти потпретседателот на СДСМ, Коста Петров.

„Ова се мерки за нова, развојна македонска економија, во вредност од 355 милиони евра наменет за 730,000 корисници, кои ќе ја трансформираат нашата економија и ќе ја направат поконкурентна, со тоа што ќе ја зголемат приватната потрошувачка и ќе стимулираат раст и промоција на домашните производи и услуги.

Првиот столб од третиот пакет на економски мерки усвоен од Владата предводена од СДСМ ги опфаќа сите невработени лица, социјално ранливите категории, младите, домаќинствата со ниски примања и медицинските лица“, смета Петров.

Поврзани вести

Државата „ита“ кон обновливи извори на енергија

Влатко Зорба

Продолжениот викенд од 10 до 12 октомври ќе биде „Викенд без ДДВ“

Влатко Зорба

„Џонсон и Џонсон“ добија милијарда долари за вакцина од владата на САД

Влатко Зорба

Tesla доаѓа во Хрватска и бара работници

Stefanija Kuzmanovska

Усје со добивка од 191,6 милиони денари го заврши првото тримесечје

Stefanija Kuzmanovska

Како да се реши проблемот со отпадот во општините?

Влатко Зорба