Стандард
ЕКОНОМИЈА

„Современ дом“ и „ЗСФ“ со понуда за целосно преземање на „Скопски пазар“

СКОПСКИ ПАЗАР АД Скопје соопшти дека на ден 13.01.2021 година примила известување за намера за преземање од страна на Современ дом АД Прилеп и ЗСФ-КОМ ДООЕЛ Скопје.

Согласно текстот на известувањето, Современ дом АД Прилеп и ЗСФ-КОМ ДООЕЛ Скопје имаат намера да дадат понуда за преземање на сите обични акции со право на глас издадени од СКОПСКИ ПАЗАР АД Скопје.

Во прилог на ова известување е и известувањето за намерата.

Поврзани вести

Граѓаните кои ги нема на списокот за помошта од 6000 денари може да поднеста приговори

Берта Китинска

Извозот бележи пад од 24 проценти во однос на истиот период од претходната година

Од понеделник Бугарија и С. Македонија го прекинуваат со увоз-извоз на гориво од отпад

Берта Китинска
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!