Технологија

TikTok ја изгуби титулата на најпопуларна апликација

Со месеци TikTok беше најпреземена апликација за iPhone. Оваа апликација ги воодушеви младите луѓе, а за време на пандемијата на коронавирус, за многумина беше главен извор на забава.

Меѓутоа, според податоците на аналитичката компанија Sensor Tower, во периодот од 1 април до 30 мај, местото на најпопуларната апликација го освои Zoom, апликација за видеоконференции.

Zoom е преземенa 94 милиони пати, додека TikTok има 71 милион преземања.

Поврзани вести

Како ќе изгледа новиот дизајн на Facebook? (ФОТО)

Влатко Зорба

Амазон ја забрани употребата на својот софтвер за препознавање лица

Вибер со нова опција за оние кои не ги памтат своите обврски

Stefanija Kuzmanovska

Huawei предизвикаа интерес со мистериозен уред

Влатко Зорба

Samsung и IBM соработуваат за подобра животна средина

Maja_Serafimova

Huawei P40 Pro може да добие специјален сензор од 52MP од Sony

Влатко Зорба