Стандард
ЕКОНОМИЈА КОМПАНИИ

Владата ги објави фирмите кои зеле помош, а не ги исплатиле работниците

Владата ја објави листата на работодавачи кои земале финансиска поддршка за исплата на плати за февруари и март 2021 година, а истата не ја исплатиле на вработените.

Како што соопшти директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска, не се исплатени 753 месечни плати, а одобрената, но неисплатена финансиска помош е вкупно 12 071 908 денари или 2 738 715 денари за февруари и 9 333 193 денари за март.

Овие работодавачи се од дејностите, од подготовка на оброци и служење храна, 61, од дејноста трговија на мало, 33, од дејноста копнен транспорт, 24, но има и од специјализирани градежни дејности, трговија на големо и мало со моторни возила и мотоцикли, правни и сметкодовствејни дејности.

Ажурираната анализа на неисплатена државна помош за месец февруари и март 2021 година за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош е достапна тука.

Поврзани вести

По 5 децении во ГТЦ, Стопанска банка АД Скопје ја сели дирекцијата во луксузниот објект на Азманов?

msp-admin

Како Кина може да го порази САД во трговската војна?

СКСЗМ: Пост Ковид поддршка за 15 микро и мали компании

msp-admin