Стандард

АХВ

ЕКОНОМИЈА

Канцерогениот сусам од Индија уништен во Дрисла, велат од АХВ

Влатко Зорба
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) информираат дека преку Системот за брзо предупредување за храна на ЕУ досега имаат добиено три нотификации за увоз на...
ЕКОНОМИЈА

Атанасов: Угостителските објекти пред повторно отворање да се дезинфицираат

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов, на денешната прес-конференција побара од сопствениците на угостителските објекти пред отварањето на објектите да спроведат дезинфекција....
ЕКОНОМИЈА

АХВ: Затворени 48 угостителски објекти, 215 кафемати се забранети за употреба

Берта Китинска
Затворени се 48 угостителски објекти, забранети се за употреба 215 кафемати, а кај 15 месарици и маркети е констатирана општа лоша хигиенска состојба, во тек...
ЕКОНОМИЈА

АХВ: Спроведни 738 вонредни контроли – констатирани пропусти, издадени решенија за нивно остранување

Берта Китинска
Пропусти во поглед на почитување на препораките за заштита од корона вирусот, како и недоследности во однос на општите хигиенски услови и продажба на производи...
ЕКОНОМИЈА

АХВ за четири дена има изречени 19 мерки

Затворени се дополнителни 22 угостителски објекта во Скопје, Куманово, Гостивар и Тетово, а 60-ина трговци неосновано покачиле цени на производи, претежно на лимоните, констатирале инспекторите...