СТАНДАРД life

Анита Ангеловска-Бежоска

ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска: Денарот беше и останува еден од клучните столбови на стабилноста на македонската економија

Влатко Зорба
„Монетарниот суверенитет е една од основните компоненти на суверенитетот на секоја држава. Денес, изминуваат точно 29 години од поставувањето на темелите на нашата монетарна самостојност...
ЕКОНОМИЈА

Бежоска: Гарантирам дека и во 2020 година денарот ќе биде стабилен

msp-admin
Народната банка и во 2020 година гарантира дека денарот ќе биде стабилен, вели гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска во интервју за МИА. Како централна банка располагаат со...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска: Доколку сите го дадеме максимумот во остварувањето на целите, напредокот ќе биде неизбежен

Гувернерката на Народната банка Анита Ангеловска-Бежоска упати честитка по повод Новата година во која посакува успеси, совладани предизвици и нови перспективи. -Како централна банка, ние...