СТАНДАРД life

Бежоска

ЕКОНОМИЈА

Ангеловска-Бежоска: Поголемата финансиска вклученост на жените може да донесе голем број економски придобивки за целото општество

Влатко Зорба
Поголемата финансиска вклученост воопшто, особено поголемата финансиска вклученост на жените, несомнено може да донесе голем број економски придобивки за целото општество. Но, за жал, достапните...
ЕКОНОМИЈА

Бежоска: Постои висок степен на усогласеност на домашната регулатива за работењето на Народната банка со европската

Влатко Зорба
Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, имаше излагање на Конференција на високо ниво на централната банка на Белгија, каде што свои излагања имаа и европскиот...
ЕКОНОМИЈА

Директорката на ММФ на средба со Бежоска: НБ има витална улога во ублажувањето на влијанието на кризата

Влатко Зорба
„Народната банка има витална улога во ублажувањето на влијанието на кризата и обезбедувањето економска и финансиска стабилност. Вашите професионалност и независност се од клучно значење.“...
ЕКОНОМИЈА

Здружение оштетени штедачи: Каква е таа контролна финансиска институција кога Еуростандард дала речиси 60 милиони евра се ненаплатливи или тешко наплатливи кредити?

Влатко Зорба
Гувернерката Бежоска добро знаела дека се краде во Еуростандард банка и свесно дозволила грабежот на депозитите да продолжи да се случува „Со години, Народната банка...
ЕКОНОМИЈА

НБ очекува раст од 3,8 отсто во 2020 година

Влатко Зорба
Македонската економија годинава ќе порасне за 3,5 отсто, а наредната за 3,8 проценти, се најновите проекции на Народната банка што денеска ги соопшти гувернерката Анита...