СТАНДАРД life

Боледување

БИЗЛАЈФ

Боледување, додека работите од дома: Дали воопшто постои или со температура седите пред вашиот лаптоп?

Влатко Зорба
Во првите месеци од пандемијата, односно работа од дома, вработените работеа во просек до три часа подолго на ден. Прекувремена работа, напор, напнатост околу Ковид...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи: Боледувањето поради Ковид-19 ќе важи и за јавната администрација и за приватниот сектор

Берта Китинска
Боледувањето на оние кои се болни од Ковид-19 важи и за јавната администрација и за приватниот сектор, тоа 100 процентно ќе биде покриено.Односно  законските одредби...