СТАНДАРД life

даночен систем

АНАЛИЗИ

Неправедниот даночен систем и короната дополнително ги ослабна сиромашните земји

Влатко Зорба
Економските последици од пандемијата дополнително ја влошија веќе тешката состојба на презадолжените земји. Многу веќе се несолвентни, а прашање е дали простувањето на долговите може...
ЕКОНОМИЈА

Што е во фокусот на петгодишната Стратегија за реформа на даночниот систем

Влатко Зорба
Да се обезбеди поголема праведност во оданочувањето, подобра наплата на приходи, даночен систем кој ќе поттикне инвестиции и иновации а со тоа и економски раст,...