Стандард

Стратегија

ЕКОНОМИЈА

Ќе се изработува Стратегија за унапредување на човечкиот капитал во соработка со Светска банка

Влатко Зорба
На денешната седница Владата ја усвои Информацијата за Проектот за човечки капитал и за изработка на Стратегија за унапредување на човечкиот капитал во Република Северна...
ЕКОНОМИЈА

Започнува првата фаза за креирање на Националната развојна стратегија

Влатко Зорба
Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, заедно со амбасадорката на Обединетото Кралство, Рејчел Галовеј,...
ЕКОНОМИЈА

Што е во фокусот на петгодишната Стратегија за реформа на даночниот систем

Влатко Зорба
Да се обезбеди поголема праведност во оданочувањето, подобра наплата на приходи, даночен систем кој ќе поттикне инвестиции и иновации а со тоа и економски раст,...
АНАЛИЗИ

Универзалната стратегија против КОВИД е бескорисна

msp-admin
Како да гледаме на добрите и лошите страни на контролата на коронавирусот преку ограничувања во нашиот секојдневен живот? Единствениот логичен одговор на ваквото прашање е...
ЕКОНОМИЈА

Се подготвува нова стратегија и закон за регионален развој

Берта Китинска
Министерот за локална самоуправа Горан Милевски на денешната прес-конференција истакна дека приоритет во четиригодишниот мандат ќе му биде подобрување на системот на локална самоуправа, подоследно...