Стандард

РСМ

ЕКОНОМИЈА

Ќе се изработува Стратегија за унапредување на човечкиот капитал во соработка со Светска банка

Влатко Зорба
На денешната седница Владата ја усвои Информацијата за Проектот за човечки капитал и за изработка на Стратегија за унапредување на човечкиот капитал во Република Северна...
КОМПАНИИ

Кој е најголемиот извозен адут на земјава?

msp-admin
Трговската размена по производи покажува дека во извозот најголемо е учеството на катализаторите на носачи со благородни метали или нивни соединенија, сетовите на проводници за...
КОМПАНИИ

Продлабочување на билатералната соработка помеѓу РСМ и Кина во областа на трговијата со земјоделски и прехранбени производи од растително и животинско потекло

msp-admin
Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски имаше работна средба со владина делегација од Народна Република Кина. Целта на посетата е продлабочување на...
ЕКОНОМИЈА

ММФ ја ревидира стапката на раст за македонската економија

Влатко Зорба
Меѓународниот монетарен фонд во најновиот изештај ја ревидира стапката на раст за македонската економија годинава од три во априлската прогноза на 3,2 проценти. За наредната...