Стандард

Должници

ЕКОНОМИЈА

УЈП објави листа на должници: Вкупниот нето долг намален за 3,5 милиони евра

Влатко Зорба
Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави најновата листа на должници за долгови доспеани до 30.11.2020 и неплатени до 28.02.2021 година по основ на ДДВ,...
ЕКОНОМИЈА

Над 8.000 даночни обврзници со опомена за неплатен долг за персонален данок од вкупно 2,69 милиони евра

Влатко Зорба
Точно 8.386 граѓани кои навреме не извршиле увид во Годишната даночна пријава добиле опомена за неплатен долг кон УЈП. Станува збор за физички лица за...
ЕКОНОМИЈА

Фабрика од Неготино им сопирала рати на работниците за кредит, а не ги уплаќала во банка

Поранешна голема фабрика им сопирала рати за кредит, а не ги уплаќала во банка, 135 некогашни работници се нашле на црвена листа должници. Проблемот се...