СТАНДАРД life

Електрична енергија

КОМПАНИИ

Европа ја намалува цената на електричната енергија

Влатко Зорба
Податоците за цените на електричната енергија во земјите од Европската унија, но и во земјите кои се кандидати за прием, покажуваат дека употребата на јаглен...
КОМПАНИИ

Ветерната енергија е главниот извор на електрична енергија: Оваа земја дава милијарди за да ги затвори нуклеарните централи

Влатко Зорба
Германија спроведува фазно затворање на нуклеарните централи до крајот на 2022 година. Шесте нуклеарни централи што сè уште се користат треба да бидат затворени пред...
КОМПАНИИ

Анѓушев: Мора да внимаваме како ќе ја обезбедиме електричната енергија во нашата држава (ВИДЕО)

msp-admin
Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, се обрати на меѓународниот саем и конференција за обновливи извори на енергија, енергетска ефикасност, вода...
КОМПАНИИ

Honda ќе ги електрифицира своите возила во Европа до 2022 година

msp-admin
Honda најави дека ќе ги забрза плановите за електрификација на своите возила во Европа. Јапонската компанија има намера сите свои масовни модели на нашиот континент...