СТАНДАРД life

Гејмери

ТЕХНОЛОГИЈА

Гејмери од цел свет прават најголем суперкомпјутер, „работејќи“ од дома

„Salad Technologies“ ги покани гејмерите ширум светот да придонесат за создавање на најголемиот супер компјутер во светот со „донирање“ на нивните стари компјутери и компоненти,...
ТЕХНОЛОГИЈА

Гејмерите губат 912 часа сон годишно, открива истражување

Влатко Зорба
Само во Велика Британија има 32 милиони гејмери. Експертите од GamingDeals.com затоа решија да откријат колку време луѓето поминуваат играјќи и кој дел од нивниот...