СТАНДАРД life

Каматна стапка

ЕКОНОМИЈА

НБ: Основната каматна стапка се задржува на нивото од 1,25 отсто

Влатко Зорба
Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка на последната седница одлучи основната каматна стапка да се задржи на нивото од 1,25 отсто. Оценка на...
ЕКОНОМИЈА

НБ: Намалена основната каматна стапка заради натамошна поддршка на домашната економија

Влатко Зорба
На 9 март 2021 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка, на којашто беа разгледани движењата на меѓународните...
ЕКОНОМИЈА

Еврообврзница: Каматна заштеда од 82,2 милиони евра поради довербата од инвесторите во македонската економија

Влатко Зорба
Кредибилитетот на инвеститорите во нашата економија и политиките кои се спроведуваат расте, согласно тоа се намалува каматната стапка по која би купиле еврообврзница од нас....
ЕКОНОМИЈА

УНИ Банка ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници

Влатко Зорба
Универзална Инвестициона Банка АД Скопје ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници со ИСИН...