СТАНДАРД life

Клима

АНАЛИЗИ

Електрични возила: клучна алка за почист транспорт?

Влатко Зорба
И покрај коронавирусот што строго ги ограничи патувањата и движењето, во 2020 година вкупната продажба на електрични возила на глобално ниво се зголеми за 43%....
БИЗЛАЈФ

Принцот Чарлс и големи компании се здружуваат за справување со климатската криза

Влатко Зорба
Принцот Чарлс покрена нова иницијатива за справување со климатската криза, овој пат со поддршка на неколку големи компании, вклучувајќи ги Bank of America и BP,...