СТАНДАРД life

Латиноамериканци

КОМПАНИИ

Netflix објави извештај за еднаквоста и ги призна скандалозните услови за тоа како вработува

Влатко Зорба
Бројот на Афроамериканци во Netflix е двојно зголемен во последните три години, но компанијата признава дека има уште долг пат кога во прашање е вработувањето...
АНАЛИЗИ

Латиноамериканците ја одржуваат економијата на САД жива

msp-admin
Импресивен факт: Ако Латиноамериканците во САД беа независна економија, нејзиниот бруто-домашен производ би бил најбрзорастечки меѓу развиените економии во светот. Латиноамериканскиот БДП во САД сега...