Таг : МОТ

Компании и пазар

Прво локално партнерство за вработување за креирање повеќе и подобри работни места

Влатко Зорба
Намалување на невработеноста, особено меѓу младите и жените, развивање работни вештини и искуства, како и креирање нови, подобри работни места во локалната економија, се главните...
ЕКОНОМИЈА

МОТ: Пандемијата не само што го уништува вработувањето го попречува и образованието на младите

Повеќе од едно на секои шест млади лица престанало да работи по започнувањето на пандемијата на КОВИД-19, додека, пак, работното време на оние што останале...
Анализи

МОТ: Поради пандемијата, загубени се околу 300 милиони работни места

Меѓународната организација на трудот на Обединетите нации (МОТ) проценува дека пандемијата во вториот квартал од оваа година ќе изгуби скоро 11 проценти од работното време...
Вести

„КОВИД-19“ ќе „покоси“ над 25 милиони работни места, тврди МОТ

Влатко Зорба
Меѓународната организација на трудот (МОТ) процени, врз основа на различни сценарија за влијанието на пандемијата одкоронавирус врз глобалниот економски раст, дека бројот на невработени на...