СТАНДАРД life

ограничувања

БИЗЛАЈФ

Белата куќа повторно воведе ограничувања за патувања од Европа

Влатко Зорба
Администрацијата на новиот американски претседател Џо Бајден планира повторно да воведе ограничувања за патување за повеќето жители што не се американски државјани и кои неодамна...
ЕКОНОМИЈА

На барање на претприемачите тргнати дел од ограничувањата на мерките

Stefanija Kuzmanovska
Резултатот од секторските здружени реакции и напори, придонесе да се постигне ефектот за отстранување на недостатоците во критериумите кои ограничуваа искористување на економските мерките донесени...