Таг : претприемачи

ЕКОНОМИЈА

Грозданов: Претприемачите немаат алтернативен начин за вршење дејност и трпат штети

Берта Китинска
Сојузот на стопански комори на Македонија, ги презентираше резултатите од најновото истражување за состојбата со која се соочуваат компаниите во изминатиот период од почетокот на...
ЕКОНОМИЈА

На барање на претприемачите тргнати дел од ограничувањата на мерките

Stefanija Kuzmanovska
Резултатот од секторските здружени реакции и напори, придонесе да се постигне ефектот за отстранување на недостатоците во критериумите кои ограничуваа искористување на економските мерките донесени...
ЕКОНОМИЈА

Енергетиката, машинската и електро индустријата сé уште се перципираат како „машки“ струки, велат од ССК

Енергетиката, машинската и електро индустријата сé уште се перципираат како „машки“ струки. Жени има многу малку и на раководни позиции во компаниите. Во селата продолжува...
Компании и пазар

Штериев: Имаме вредни и мотивирани млади претприемачи, недостасува инфраструктурира

Влатко Зорба
Нема сомнение дека имаме вредни и мотивирани млади претприемачи, како и во многу други земји. Она што недостасува, а го има во земјите коишто се...
Компании и пазар

Објавени најуспешните претприемачи за 2019 година

Влатко Зорба
Со цел поттикнување на претприемачкиот дух преку промоција на успешни примери и годинава по 13-ти пат се додели престижното национално признание „Претприемач на годината 2019“...