Стандард

Штериев

ЕКОНОМИЈА

Aкцискиот промет на Македонската берза лани бил повисок во однос на берзите во Белград, Софија, Подгорица, Сараево и Бања Лука

Влатко Зорба
Анализите покажуваат дека акцискиот промет на Македонската берза во 2020 година бил повисок во однос на берзите во Белград, Софија, Подгорица, Сараево и Бања Лука,...
ПРЕТПРИЕМАЧ

Штериев: Македонска берза е отворена за новини кои значат подобрување на понудата на пазарот и зголемување на опциите за инвестирање

Влатко Зорба
Оваа „локдаун“ година, и глобално и локално, беше одлична за берзите, вели во интервју за „Стандард“ првиот човек на Македонската берза, Иван Штериев. Анализите покажуваат...
КОМПАНИИ

Штериев: Имаме вредни и мотивирани млади претприемачи, недостасува инфраструктурира

msp-admin
Нема сомнение дека имаме вредни и мотивирани млади претприемачи, како и во многу други земји. Она што недостасува, а го има во земјите коишто се...