СТАНДАРД life

Перење пари

КОМПАНИИ

Кипар ќе ја испитува сопственоста на компаниите за да спречи перење пари

Влатко Зорба
Кипар планира да воспостави регистар на сопственици на илјадници компании во наредните месеци, со што ќе ги расветли нетранспарентните и сложени корпоративни структури што стојат...
ЕКОНОМИЈА

Национален регистар на вистински сопственици – квалитетна алатка во борбата против перењето пари и финансирањето тероризам

Влатко Зорба
Националниот регистар за вистински сопственици претставува најсовремено технолошко решение, со бројни контроли и силен фокус на позитивното корисничко искуство и со него во периодот што...
ЕКОНОМИЈА

НБ: Немавме докази за перење на пари од страна на „Еуростандард банка“

Влатко Зорба
Народната банка и гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, целосно ги отфрлаат неточните наводи и квалификации во соопштението на Здружението на штедачи за начинот на...